Hästveterinär i Jämtland

Välkommen till Solbergs veterinärmottagning. Vi har mottagning i Hammerdal 6,5 mil norr om Östersund samt på Hästkliniken i Östersund. Vi är inriktade på veterinärvård mot hästar och större boskapsdjur.

Stationärvård

Då Din häst behöver stanna kvar på klinik för fortsatt utredning eller behandling finns det möjlighet att stalla in hästen hos oss. Det kan till exempel röra sig om svårbehandlade sårskador, medicinering som kräver permanentkanyl, sjuka föl eller medicinska utredningar. Andra kliniker kan remittera in hästar till oss för eftervård efter t ex operation.

 

Hästar som behöver intensivvård dygnet runt med har självklart tillsyn nattetid av vår erfarna personal. Veterinär finns tillgänglig dygnet runt.

Vi har också videoövervakning av vissa boxar vilket gör det möjligt att titta till patienterna utan att störa.

 

Vårt stationärvårdsstall består för närvarande av elva rymliga boxar, ströade med spån och alltid med manuellt fylld vattenhink. Två av boxarna är reserverade för hästar med bakteriella infektioner, som exempelvis sårskador. Dessa utrymmen har särskilda krav på hantering och extra noggrann desinfektion av box och inredning, vilket utförs då hästen åker hem efter avslutad behandling.

 

Kontakta alltid ditt försäkringsbolag innan du bokar stationärvård till din häst för att veta i vilken omfattning just ditt försäkringsbolag ersätter stationärvårdskostnaden.

Vi utför även:

  • Hältutredning
  • Munhåleundersökning
  • Hästtandvård
  • Uppstallning av konvalescenter

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Information: För att undvika att överblivna läkemedel hamnar i fel händer och skadar vår natur är det viktigt att du lämnar in dina läkemedelsrester till oss eller valfritt apotek.

Kontakta oss

Besök bokas efter telefonkontakt
Telefontid: må-fr: 08.00 - 17.00

 072-220 99 44

Kontakta oss

Akut veterinär

Vi utför akut- och allmänsjukvård för häst samt hältutredningar med tillgång till röntgen och ultraljud.

Läs mer om våra tjänster